De speltherapeut

Larimar is een zeldzame steen, die kracht geeft en helpt om met veranderingen om te gaan, blokkades te doorbreken. Larimar zorgt voor innerlijke rust, helderheid en balans.

Deze betekenis vormt voor mij, Adri Lippinkhof (1965) getrouwd en moeder van twee dochters, de drijfveer voor het starten van mijn praktijk voor speltherapie in Amersfoort. Begin 2019 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar Leusden.

Mijn jarenlange werkervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie heeft mij gevormd tot een ervaren therapeut. Ik weet op een zeer integere en respectvolle manier aan te sluiten op de belevingswereld en het spel van het kind. Sinds 1997 ben ik werkzaam met kinderen binnen speltherapie.

Ieder kind is uniek en ik ga uit van de kracht, die ieder kind in zich heeft om zich te ontwikkelen binnen zijn mogelijkheden. Ik focus mij op het bieden van een veilige omgeving waarin het kind gestimuleerd wordt zijn eigen kwaliteiten te ontdekken en hierop leert vertrouwen.

Een kind ontwikkelt zich in nauwe wisselwerking met zijn omgeving. De relatie tussen ouders en hun kind stel ik hierom centraal en vormt voor mij het uitgangspunt van de speltherapie. Een optimale samenwerking met ouders vind ik van groot belang voor een goed verloop en het slagen van de speltherapie.

Ik ben geregistreerd speltherapeut bij de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten, tevens ben ik opgenomen in het Register van Vaktherapeutische Beroepen, het Kwaliteitsregister Jeugd en het Register Beroepsoefenaars Complementaire Zorg. In 2018 heb ik de SHO Registeropleiding Psychosociale Basiskennis voltooid.

Larimar praktijk voor speltherapie is aangesloten bij Therapeuten Collectief Eemland, een samenwerkingsverband van verschillende therapeuten uit Amersfoort en omstreken.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.